Zo verkoop jij snel je huis!

Je wilt binnenkort je huis verkopen en daar komt meer bij kijken dan je denkt. Contact opnemen met een makelaar, foto’s maken, het huis opruimen en er voor zorgen dat jouw huis verkoopklaar is. Hieronder lees je hoe jij ervoor zorgt dat jouw huis klaar is om verkocht te worden!

Opruimen

Je hebt waarschijnlijk persoonlijke spullen woonaccessoires overal in het huis staan. Bij het verkopen van je huis is het van belang een zo neutraal mogelijke indruk van je huis te geven. Zo kunnen kopers een beter beeld schetsen bij het indelen van het huis wanneer zij het kopen. Houd het daarom neutraal en minimalistisch. Overbodige spullen in het toilet of de keuken hoeven niet in het huis te staan en hoeven niet zichtbaar te zijn op de foto’s.

Foto’s

Een makelaar rekent vaak hoge kosten voor het maken van foto’s om je huis te verkopen. Je kunt ervoor kiezen een makelaar hiervoor in te schakelen, maar je kunt de foto’s ook zelf maken. Bij foto’s voor huizen verkopen is zo goed en groot mogelijk belangrijk. Kies de juiste hoeken in je huis uit om dit beeld op foto’s te creëren. Probeer ook meer nadruk te leggen op de sterke punten in je huis door bijvoorbeeld je mooie keuken breder op de foto te plaatsen.

Makelaar

Bij je huis verkopen heb je ook een makelaar nodig. Kies voor een flexibele makelaar die makkelijk buiten werktijden afspraken kan maken met potentiele kopers. Houd hierbij ook rekening met de makelaarskosten. Hoe langer het duurt je huis te verkopen, hoe hoger de kosten zullen zijn. Vergelijk een aantal makelaars met elkaar voordat je een keuze maakt. Er zijn verschillende manieren van je huis verkopen en het is belangrijk dat je iemand kiest die aan alle wensen voldoet.