Waar moet je op letten bij het plaatsen van behang

Eijffinger behang

Ben je van plan de muren in je woning te behangen? Dan is het van belang dat je secuur te werk gaat. Alleen dan krijg je het mooiste resultaat—en dat is precies waarom je hebt besloten te behangen! In dit artikel vertellen je alles waarop je moet letten bij het plaatsen van behang, zodat je feilloos de mooiste uitstraling krijgt in je woning.

Muur voorbereiden

Zo, je hebt je Eijffinger behang (Eijffinger) al gekocht. Wat doe je nu? De muur voorbereiden natuurlijk.

Eijffinger behang

Oud behang verwijderen

In het geval van een muur die al is voorzien van behang, is het beter om de oude behanglaag te verwijderen. Plak het nieuw behang dus niet erop, want dat kan heel wat verrassingen met zich meebrengen.

Het verwijderen van oud behang kan met behulp van warm water. Bevochtig de muur met behulp van een spons en geef het tijd om te laten intrekken. Daarna kun je een plamuurmes gebruiken om het behang los te krijgen van de muur.

Eventuele beschadigingen repareren

Vaak genoeg is het behang heel dun, waardoor oneffenheden heel duidelijk te zien zijn, vooral bij Eijffunger behang. Dit wil je natuurlijk niet. Verwijder uitstekende delen zoals haken, spijkers en schroeven, en vul openingen op indien die er zijn.

Bij een muur met schakelaren is het aangeraden om het doosje eraf te halen, zodat je het behang secuur rondom kunt plakken.

Perfect behangen met een loodrechte lijn

Voor de perfecte look is het belangrijk dat het behang loodrecht symmetrisch wordt aangebracht. Hiervoor gebruik je dan loodrechte lijnen waarlangs je de behangbanen plakt.

Zorg voor voldoende lengte

Neem zo’n tien centimeter extra wanneer je de behangbanen gaat snijden. Zo zorg je ervoor dat het behang niet te kort is voor muur. Een extra stukje behang dat niet aansluit, zal zeker opvallen.

Hoe je de lijm het best kunt aanbrengen

In de ergste gevallen droogt de lijm op, omdat het tijdens de intrekperiode in aanraking komt met lucht. Dit leidt tot slechte hechting met de muur. Voorkom dit door de banen perfect over elkaar heen te vouwen, zodat er geen sprake is van blootgestelde delen.