Verschillende soorten overkapping in je tuin

overkapping

Wanneer je droog wil zitten, dan is een overkapping nodig. Dat is zo in je tuin maar natuurlijk ook op andere plekken. Wil jij graag een overkapping plaatsen zodat je lekker droog kunt zitten? Daar zijn meerdere redenen voor te bedenken:

  • je wil langer van de seizoenen genieten, niet alleen in de zomer
  • je wil een plek om droog te zitten als het druppelt
  • je wil een dakje hebben om een sigaretje onder te roken wanneer je daar zin in hebt

Zoals je ziet zijn er dus veel redenen te bedenken om een overkapping te plaatsen in je tuin of bij je bedrijf. Maar welke soorten kun je uit kiezen?

overkapping

Alleen een overkapping

Een simpele, niet al te ver uitstekende overkapping is op veel plekken te bevestigen. Dat kan door zelf te boren, met name als het een kleine overkapping betreft. Als je het echt mooi wil doen kun je het echter ook uitbesteden. Het is dan aan te raden om een partij te zoeken die het mooier kan plaatsen dan je zelf ooit zou kunnen. Dat is immers waar het om gaat: dat het er goed uitziet, naast dat het functioneel is.

Een overkapping met muren

Je kunt ook voor een ruime overkapping kiezen met muren erin. Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van glazen wanden zijn. Deze wanden plaats je onder de overkapping zodat je ook uit de wind staat. Voor veel mensen is dit belangrijk omdat ze anders alsnog nat regenen. Daar heeft natuurlijk niemand zin in.