Verhuizen met kleine kinderen? Schakel hulp in! 

Je hebt het huis van je dromen gevonden, de perfecte plek voor je gezin om op te groeien. Het is een prachtig nieuw huis met een grote tuin, mooie parken, goede scholen en vriendelijke buren. Nu hoef je alleen nog maar met je kinderen te verhuizen. Verhuizen met kinderen kan echter voor iedereen moeilijk en emotioneel uitputtend zijn. Volg daarom enkele tips in dit artikel om het verhuizen met je kinderen gemakkelijker te maken. Ook kun je bij Bravoverhuizingen.nl een professional inhuren om je te helpen verhuizen. 

Hoe vertel je je kinderen dat je gaat verhuizen? 

Het is verstandig om je kinderen zo snel mogelijk te vertellen dat je gaat verhuizen. Op deze manier kunnen ze zich voorbereiden en het gevoel hebben dat ze deel uitmaken van de verhuizing. Bovendien hebben ze, afhankelijk van hoe oud je kinderen zijn, misschien meer nodig dan alleen een algemeen idee van waar je heen gaat en wanneer. Zorg ervoor dat ze de exacte datum weten waarop je op je nieuwe plek bent of hoe het leven eruit zal zien. Help ze ook redenen te vinden om opgewonden te raken. Je kinderen zullen zelf vele redenen vinden om niet opgewonden te zijn. Ze hebben jouw hulp nodig om enthousiast te worden over het achterlaten van hun oude huis en het verhuizen naar een nieuwe plek. Last but not least, help ze hun gevoelens te begrijpen. Het is een geweldige manier om je kinderen te helpen. Ze zullen enge emoties ervaren en weten misschien niet hoe ze ermee om moeten gaan. Help je kinderen daarom hun emoties te begrijpen en te beheersen met boeken, muziek en tv-clips. 

Tips om met je kinderen te verhuizen 

Een verhuisdag kan iedereen besluipen, en terwijl de verhuiswagen onderweg is, moet je dingen in dozen pakken en vloeren snel schrobben. Begin zo snel mogelijk met inpakken en schoonmaken, zodat jij en je gezin klaar zijn voor de grote dag. Maak een verhuisplan. Plan elk detail van je verhuizing voordat je met je kinderen gaat verhuizen. Zoek uit waar en hoe je gezin hun maaltijden zal eten. Zorg daarnaast voor een positieve vibe. Je kinderen kunnen voelen hoe jij je voelt, dus doe je best om gelukkig te zijn terwijl je in beweging bent. Het is vooral belangrijk als je nog aan het wennen bent aan je nieuwe huis en je kinderen zich waarschijnlijk nogal angstig voelen. 

Waarom zou je een professional moeten inhuren? 

Alleen verhuizen kan dagen of zelfs weken duren. Tussen inpakken, ordenen en de eigenlijke verhuizing duurt het waarschijnlijk langer dan je dacht. De verhuizing kan een eeuwigheid duren, of dat lijkt tenminste zo. Daarentegen weten professionele verhuizers hoe ze snel en efficiënt moeten verhuizen en geven ze alleen om je verhuizing. Een goed verhuisbedrijf zal met je samenwerken om te plannen hoe en wanneer elk onderdeel van de verhuizing zal worden uitgevoerd. Afhankelijk van hoeveel je moet verhuizen, kunnen professionele verhuizers het misschien allemaal op één zaterdag doen zonder dat je iets hoeft te doen. Zoek dus nu een professionele verhuizer en krijg hulp van hen bij het plannen en uitvoeren van je verhuizing! 

Bron: https://www.schilder-inutrecht.nl/