Tips voor de verbouwing van je tuin

appelboom

Bij een verbouwing van je tuin komt heel wat kijken. Met deze tips voor de verbouwing van je tuin tot een ideale droomtuin kom je letterlijk en figuurlijk een stuk verder!

appelboom

Beplanting: één van de belangrijkste onderdelen

De beplanting is een heel wezenlijk onderdeel van een tuin. Planten en bomen bepalen namelijk de sfeer. Van een appelboom tot aan een struik: de keuze van de planten is een moeilijk maar groot onderdeel van het ontwerp van je tuin. Denk goed na over wanneer welke plant bloeit, waar je een boom of plant neerzet en bedenk welke kleuren of vormen je mooi vindt. Het is ook niet onbelangrijk om na te gaan of je een drukke of rustige beplanting wil. 

Van tegel tot klinker

Iedereen heeft wel wat verharding in zijn of haar tuin. Je kunt kiezen voor de welbekende klinkers, voor een wat speelser effect, of juist voor tegels, die vaak wat strakker ogen. Ga bijvoorbeeld voor keramische tegels, die niet krassen en heel hard zijn, zodat ruig weer er geen vat op heeft. Je kunt kiezen uit allerlei afmetingen, kleuren en zelfs printjes. Een prettige bijkomstigheid is dat deze tegels niet zwaar zijn, zodat je je bij je tuinverbouwing geen breuk tilt. 

Waterpartijen: wel of niet doen?

Bij het nadenken over de verbouwing van je tuin, komt ongetwijfeld ook de vraag voorbij of je er een vijver of zwembad in wil. Een vijver zorgt voor lekker veel sfeer, maar vergt tegelijkertijd wel wat onderhoud, dus hou daar wel rekening mee bij je plannen voor een tuinverbouwing. Wil je gaan voor een zwembad, dan weet je zeker da je straks lekker kunt relaxen in het water in je eigen tuin.

Goed nadenken over verlichting

Een belangrijk punt in je tuin is de verlichting. Wanneer deze goed is aangebracht (lees: op strategische plekken), kan verlichting voor extra sfeer in je tuin zorgen. Je kunt kiezen voor functioneel licht, zoals spotjes die bepaalde bomen zoals een appelboom of andere beplanting verlichten. Of ga voor sfeerlicht, die niet zoveel licht afgeven, maar net genoeg om iets mooi in het licht te zetten.