Tips om betaalbare keukens bestellen online

Wil je betaalbare keukens bestellen online omdat je bijvoorbeeld een klein budget hebt? Dan zijn er meer mogelijkheden dan je denkt. Want een gemiddelde keuken kost al snel € 15.000,- en als je meer luxe wilt dan zit je al snel boven de € 25.000,-. Maar toch kan je voor een beperkt budget van ongeveer € 5.000,- al een nieuwe keuken aanschaffen. Misschien moet je inleveren op een beetje luxe, maar al met al kan je nog steeds jouw droomkeuken aanschaffen. En uiteindelijk kan je op een later moment nog aanpassingen doen als je een groter budget hebt. Maar vraag je je af hoe je een betaalbare keuken moet bestellen? Lees de tips hieronder. 

Vergelijk offertes als je betaalbare keukens bestellen online gaat

Een belangrijk punt is om niet bij de eerste de beste winkel een keuken te bestellen. Kijk naar bijvoorbeeld drie verschillende mogelijkheden en vergelijk offertes. Je kan dan ook nog kijken of je kan afdingen door aan te geven dat je elders de keuken goedkoper kan aanschaffen. Niet geschoten is natuurlijk altijd mis. Neem in elk geval niet halsoverkop een beslissing en denk er goed over na. Laat je ook inspireren en bekijk verschillende mogelijkheden. Kijk bijvoorbeeld bij vrienden en familie, maar ga ook eens naar een keukenwinkel en doe ideeën op. Meet de juiste maten in zodat je nooit een te grote of een te kleine keuken gaat bekijken. 

Kijk voor een showroomkeuken

Er zijn outletmodellen maar ook showroomkeukens waar je uit kan kiezen als je op zoek bent naar betaalbare keukens bestellen. Je kan online verschillende leveranciers benaderen waar ze showroomkeukens verkopen. Doordat de keukens ‘gebruikt’ zijn om te showen zijn ze vaak afgeprijsd en betaal je dus minder voor je nieuwe droomkeuken. Let wel goed op de voorwaarden en de garantie die hoort bij de voorwaarden. 

Betaalbare keukens bestellen kan je doen met goedkope materialen

Als je een keuken gaat bestellen dan kan je altijd kiezen uit verschillende materialen. Er zijn goedkopere materialen, zoals kunststof, maar ook dure materialen zoals natuursteen. En daar zitten natuurlijk ook nog verschillende materialen tussen. Betaalbare keukens bestellen kan je dus doen door te kiezen voor een goedkoop materiaal.

Als aanvulling op de goedkope materialen kan je ook kiezen voor een minimalistisch design. Je kan kiezen voor een grote hoekkeuken met een keukenblok, maar dan heb je een groter budget nodig dan basis. Het type opstelling is namelijk van invloed op de prijs. Wil je gaan voor een klein budget? Ga dan voor een minimalistische keuken in het wit, gewoon recht. Je kan dan met details, zoals een andere kleur kraan, schilderen van frontjes of een speciaal werkblad je keuken een unieke uitstraling geven.  

Betaalbare keukens bestellen kan je dus online doen in eigenlijk een handomdraai. Met bovenstaande tips, zoals een outlet- of showroomkeuken, kiezen voor goedkope materialen en het vergelijken van offertes maakt dat je met een klein budget een hele mooie keuken kan aanschaffen. Het is misschien even zoeken en puzzelen, maar je kan dan wel jouw droomkeuken aanschaffen voor een kleine prijs.