Op zoek naar unieke meubels?

U wilt voor uw woning prachtige nieuwe meubels aan gaan schaffen, maar u wilt ook niet weer dertien uit een dozijn. Het komt namelijk heel vaak voor dat de meubels die u net nieuw heeft aangeschaft (en wellicht zelf in elkaar heeft gezet) ook al bij de buren en de buren daarvan staan. Neem eens een klepbank in gedachten. Een klepbank is namelijk, wanneer u een antieke aanschaft, een zeer uniek object. Deze werden namelijk vroeger door de mensen zelf of op maat gemaakt. Hierdoor zijn er ontzettend veel verschillende stijlen, afmetingen, en kleuren te vinden. Ieder gebied waar deze werden geproduceerd hadden hun eigen details, manieren van afwerken en kleuren tot hun beschikking. Kijk dus in plaats van nieuwe meubels, eens bij unieke antieke of tweedehands meubels. De kans is namelijk heel groot dat u een uniek stuk tegenkomt.

Geef meubels een tweede leven

Tweedehands kan een negatieve lading hebben, maar dit hoeft zeker niet altijd het geval te zijn. In zekere zin is antiek ook tweede(of derde, vierde…)hands. Het grote verschil is dat deze meubelen uniek zijn, dan wel in de oplage waarin deze is gemaakt of de leeftijd in combinatie met de staat waarin deze zich bevindt. Wanneer u een antiek meubel aanschaft weer u zeker dat u iets unieks heeft staan. Er zijn wel enkele dingen waar u op dient te letten bij het aanschaffen van antieke meubelen.

Waar op te letten bij het aanschaffen van antieke meubelen

Omdat antieke meubels al even mee gaan is het verstandig om op enkele punten te letten voor het aanschaffen. Denk bijvoorbeeld aan houtworm. Veel houten meubels kunnen hier last van hebben (gehad, maar dit kan goed verholpen worden). Maar denk ook aan eventuele vochtschade. Een goede antiquair biedt u prachtig gerestaureerde meubels aan.