Of je net een nieuw huis hebt gekocht

Decorette Vorden

Het gevoel dat je huis niet compleet aanvoelt, is vrij universeel. Misschien ontbreekt er een essentieel meubelstuk, of moet je proberen uit te vinden welke elementen je huis mist.

Het is beter om de nieuwe inrichting van je huis in stappen te plannen dan in één keer. Dat laatste kan ertoe leiden dat je huis er overvol uitziet. Het inrichten van een huis vereist planning.

Wat is het eerste wat je ziet als je een huis binnenkomt? Natuurlijk is het de voordeur! Een goed uitziende voordeur maakt een enorme eerste indruk. Dus als je van plan bent om je huis opnieuw in te richten, begin dan bij het begin! Bedenk welke indruk je wilt maken en bepaal dan de kleur van je voordeur.

Gebruik ook een nieuw kleurthema voor de muren

De trend gaat nooit weg. Er zijn zoveel muurdecoratie ideeën om inspiratie uit op te doen, zoals muurverf binnen of buiten. Van mat tot glanzend, van gedempt tot extravagant, van zelf geschilderd tot professioneel gedaan – er zijn een heleboel opties beschikbaar. Decorette Vorden kan je meer laten weten.

Decorette Vorden

Verlichting

Een van de eenvoudigste en goedkoopste manieren om je huis persoonlijk te maken, is door de verlichting te personaliseren. Door alleen op de bovenverlichting te vertrouwen, kunnen ruimtes die gezelliger moeten zijn saai aanvoelen en plekken die juist licht moeten zijn, worden te donker.

Witte verlichting geeft een verkoelend effect, terwijl gele verlichting warm en gezellig is. Lichthouders spelen ook een belangrijke rol in de manier waarop het licht in de kamer wordt verspreid en voegen een kleine dimensie toe aan het thema. Vergeet niet, lampen zijn ook decor items.

De stijl van de vloerbedekking veranderen

Het veranderen van de vloerbedekking is misschien niet voor iedereen weggelegd. Een houten vloer op de hele benedenverdieping blijft de beste optie. Door het gebruik van vloerkleden kun je de ruimtes indelen zonder muren. Dat geeft een grote, open ruimte.

De enige ruimte met een eigen vloerbedekking wordt dan de keuken. Vloertegels zijn daar eigenlijk een noodzaak.

Slaapkamers kunnen wat koud aanvoelen met een houten vloer. Ook daar zijn vloerkleden een goed hulpmiddel. Vergeet niet dat die niet weg mogen glijden. Daarvoor kun je plakstrips gebruiken. Ook hier kan Decorette Vorden je bij helpen.