Kies jij een warmtepompdroger?

Wil jij snel je wasgoed droog hebben, dan is een warmtepompdroger hiervoor een goede oplossing. Veel mensen realiseren het zich niet, maar er bestaan verschillende soorten wasdrogers. Allemaal werken ze op hun geheel eigen manier en ze hebben natuurlijk ook allemaal hun eigen voor- en nadelen. De warmtepompdroger is een van de opties waar je uit kunt kiezen, naast andere wasdrogers zoals de condensdroger en afvoerdroger. Welke variant kun je nu het beste kiezen? was-droger.nl helpt jou bij het maken van jouw keus! En niet alleen met welk type voor jou de beste keus is, maar ook welk merk en welk model jij daar vervolgens het beste kunt kiezen. Zo weet jij zeker dat jij een goede koop doet!

Waarom een warmtepompdroger?

Zoals gezegd zijn er verschillende soorten wasdrogers, die allemaal op hun eigen manier werken een warmtepompdroger is daar een van. Hoe werkt deze nu precies? Dit apparaat maakt gebruik van een koelmiddel en een pomp. Het koelmiddel is in gasvorm en wordt door de pomp omgezet in een vloeibare vorm. Bij dit proces van gas naar vloeibaar komt warmte vrij, deze warmte wordt verplaatst naar de trommel en zo wordt het wasgoed verwarmd. Bij het verwarming van het wasgoed komt vocht vrij. Dit vocht wordt opgevangen en de droge lucht wordt weer opnieuw gebruikt. Een warmtepompdroger heeft dus een complex proces, maar dit levert wel een groot voordeel op. Er is namelijk veel minder energie nodig dan bij de andere varianten wasdrogers. Een gewone wasdroger verbruikt normaal gesproken behoorlijk wat stroom en dat maakt hem duur in gebruik, helemaal met de huidige energieprijzen. Bovendien is een hoog stroomverbruik niet echt duurzaam. Daarom aarzelen veel mensen over het kopen van een wasdroger. Kies je echter voor een warmtepompdroger, dan heb je van een extreem hoog energieverbruik geen last en dat maakt het een voordelige en duurzame keus!

Voor- en nadelen

Zoals gezegd hebben alle apparaten zo hun eigen voor- en nadelen. Een nadeel van de warmtepompdroger is dat het hele droogproces langer duurt dan bij een condensdroger of een afvoerdroger. Daarnaast zijn ze in aanschaf ook iets duurder. Maar daar staan duidelijke voordelen tegenover:

  • laag energieverbruik
  • minder slijtage van kleding
  • lange levensduur van het apparaat

Over het lage energieverbruik hebben we het net al gehad, dat is gunstig voor je portemonnee en voor het milieu! Wist je dat het verschil met andere wasdrogers op kan lopen tot wel 60%? Daarnaast is het zo dat een warmtepompdroger werkt met lagere temperaturen en dat is gunstig voor je kleding. Hoe hoger de temperatuur, hoe meer slijtage er optreedt. Door deze lagere temperaturen blijven jouw kledingstukken dus langer mooi. Ook dat is gunstig voor je portemonnee en het is goed voor de duurzaamheid. Zo hoeft er minder kleding geproduceerd te worden en aangezien de kledingindustrie erg vervuilend is, is dat natuurlijk goed nieuws! Daarnaast is het zo dat je lang van je apparaat kunt genieten, ze hebben een lange levensduur. Natuurlijk verschilt dit nog wel per merk en model. Ga daarom naar was-droger.nl en kijk welke warmtepompdroger bij hen het beste uit de test komt!