Infrarood kachels

infrarood kachels

Infrarood kachels is een nieuwe verwarmingstechniek die anders is dan de huidige manieren om een ruimte te verwarmen. Deze kachels zijn niet gas gestookt maar gebruiken energie wat handiger is als iedereen de komende jaren van het gas af moet. Daarnaast zijn de kachels in meerdere vormen en maten te verkrijgen, namelijk als panelen, stralers en als vloerverwarming.

Hoe werkt deze verwarming?

Infraroodverwarming is een techniek die gebruik maakt van Infrarood licht, het licht dat de zon ook uitstraalt. Dit licht verwarmd niet de lucht in een ruimte maar eerst de omringende omgeving. Hierdoor ontstaat er en comfortabele warmte en is te vergelijken met de warmte die de zon geeft. Je kunt deze kachels met een mobiele app bedienen en daarmee iedere ruimte apart verwarmen naar je wens.

infrarood kachels

Waarom een infrarood kachel aanschaffen?

De laatste vijftien jaar heeft de infraroodkachel veel ontwikkelingen doorgemaakt en wordt deze steeds zuiniger en efficiënter. Met de kachel is vrij eenvoudig een ruimte verwarmen door middel van de infraroodstraling. Door de efficiëntie zijn de panelen redelijk klein vergelijken met originele radiatoren wat het eenvoudiger maakt om ze te plaatsen. Daarnaast werkt het proces van verwarming anders bij infrarood dan als bij de originele radiatoren. Bij de originele radiatoren ontstaan er temperatuurverschillen van een paar graden door de warme lucht die opstijgt en de koude lucht die daalt binnen een ruimte. Bij een Infrarood verwarming wordt de ruimte gelijkmatig verwarmd met overal een gelijke temperatuur.

Overige voordelen infrarood verwarming

Naast dat de panelen gelijkmatige warmte afgeven zijn ze ook nog is onderhoud vriendelijk en makkelijk aan te sluiten op een bestaand stroomnet. De panelen zijn in meerdere vormen beschikbaar bijpassend voor iedere soort ruimte. Daarnaast bespaar je gemiddeld 7% aan energiekosten met een infrarood verwarming. Dit kan nog hoger worden wanneer muren goed geïsoleerd zijn en er hierdoor minder warmte verloren gaat. Als laatste zitten er ook geen negatieve gezondheidseffecten aan verbonden en blijkt het zelfs aantoonbaar stimulerend te zijn voor je coproductie in je lichaam.