Hulp bij kunstgras leggen in je tuin

Kunstgras leggen in je tuin kan om verschillende redenen het overwegen waard zijn. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat een gazon met echt gras relatief veel onderhoud vergt. Het gras moet gemaaid worden, de randen van het gazon moeten eens in de zoveel tijd worden afgestoken, enzovoorts. Niet iedere woningbezitter heeft hier voldoende tijd en energie voor! Door voor kunstgras te kiezen is dit probleem voortaan verleden tijd. Daarbij is de kans erg klein dat er onkruid door het gras komt. Iets wat bij echt gras wel kan gebeuren! Denk bijvoorbeeld aan de paardenbloemen en distels die regelmatig door het grasveld omhoog zullen komen. Het verwijderen van het onkruid kan voor schade aan je gazon zorgen.

Zelf kunstgras leggen vaak een lastige klus

Hoewel kunstgras leggen helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn, is enige vaardigheid in het leggen hiervan benodigd. De kans bestaat bijvoorbeeld dat de ondergrond waarop het kunstgras gelegd wordt niet volledig egaal is. Dit maakt dat er hobbels in het kunstgras komen, wat de kwaliteit hiervan vermindert. Je wilt immers een strak gazon hebben, als je voor kunstgras kiest!

 

Gelukkig zijn er verschillende organisaties te vinden, die je hulp kunnen bieden bij het leggen van kunstgras in de tuin. Vaak is het zelfs mogelijk om het kunstgras volledig op maat te laten snijden. Zo sluit het formaat van het kunstgrasveld naadloos aan bij de beschikbare ruimte in je tuin. Dit voorkomt dat bijvoorbeeld een plantenborder moet worden verkleind om het kunstgras te kunnen leggen.