Een nieuw herenhuis bouwen

jaren-30-woning-nieuwbouw

Na lang nadenken weet je het zeker, jouw droomhuis zal een herenhuis worden. Herenhuizen staan bekend als mooie grote huizen met erg veel ruimte. Herenhuizen zijn vaak te herkennen aan de grote stolpkap. Uiteraard kost het bouwen van zo een huis niet alleen veel geld maar ook veel tijd. Waarom zijn herenhuizen eigenlijk zo populair? Wij vertellen je graag meer over de kenmerken en voordelen van deze mooie huizen. Zo kan jij bedenken of het iets voor jou is of dat er toch een andere woning is die beter bij je past.

Kenmerken van een herenhuis

Behalve dat een herenhuis erg groot en ruim is heeft het uiteraard meerdere kenmerken. De elegante uitstraling van deze huizen komt mede door het hoge plafond, hoge kozijnen en rechte indeling. De binnenkant van deze huizen bestaan vaak uit sierlijke lijstwerken en ook glas-in-lood is er vaak terug te vinden. Herenhuizen kunnen zowel vrijstaand zijn als in een rijtjes formatie, denk bijvoorbeeld aan de grachten in Amsterdam. Het mooie aan herenhuizen bouwen is het feit dat je zowel voor een jaren 30 design kunt gaan als een volledig modern design van deze tijd. Denk bijvoorbeeld ook over de mogelijkheid van risaliet.

De indeling van het huis

Waar je rekening mee moet houden is dat een herenhuis standaard 3 verdiepingen heeft. Zo begint de stolpkap dus bij het plafond van de eerste verdieping. De indeling zorgt voor 2 grote woonlagen van het huis met bovenin een zolder. Wat prachtig is aan herenhuizen is het tijdloze design. Ongeacht de keuze die jij maakt tussen klassiek en modern zal het huis in de smaak vallen. Wanneer jij veel waarde hecht aan veel woonruimte (bijvoorbeeld voor het gezin) is dit type huis ideaal. Alle plannen voor jouw droomhuis kunnen in werking worden gesteld bij een adviseur. Zo kunnen alle dromen en wensen werkelijkheid worden met een nieuwe prachtige woning.

————————————-