Een groendak en zijn opbouw

1 groendak

Het enorme groendak, dat de gemiddelde Nederlander de laatste tijd als een goed plan voor zijn woning ziet. Deze aanpassing is de laatste tijd populair geworden bij veel Nederlanders en is duidelijk te zien in de gemiddelde regio van Nederland. In de stad worden steeds meer groene daken aangelegd en dit aantal zal blijven groeien. Sommige mensen willen nu misschien dakbegroeiing installeren, maar er is meer dakbegroeiing dan ik had verwacht, dus wacht even. Het is niet mogelijk om zo’n dakbegroeiing aan te leggen en het is erg lastig om alles in één keer aan te leggen. Misschien moet u de dakconstructie of zelfs het huis aanpassen, of de vorm van het hele dak veranderen. Hoe weet je dat en hoe kun je er rekening mee houden?

Constructieve keuzes en opties

Er zijn verschillende opties voor een groendak, die uiteindelijk allemaal te maken hebben met de dikte. De dikte van het dak bepaalt uiteindelijk het gewicht van het dak  en of de constructie veranderd moet worden. Hierdoor blijft het dak uiteindelijk intact. Deze structuur moet bestand zijn tegen regen, sneeuwval en harde wind die uit elk aspect van het huis kan komen. Het is dus geen kinderspel en u moet rekening houden met welke constructie uw extensieve groendak zal dragen. Als dit niet genoeg is, komt u niet verder met uw droom groendak.

Wat is de opbouw van een groendak?

De structuur kan op verschillende manieren worden aangepast. Uiteindelijk zijn de belangrijkste lagers de balken en  kolommen die het gebouw ondersteunen. Ze moeten ook het dak  dragen en ondersteunen, bijvoorbeeld bij regen, sneeuw of wind. Daarom is het moeilijk om ze aan te passen, omdat de hele muur moet worden gesloopt. Je zou dus kunnen denken dat je je bouwhulpmiddelen moet aanpassen. Dit zijn staven die extra ondersteuning bieden. Deze zijn ook vereist, maar eenvoudig in te stellen.