Dit zijn de grote voordelen van dakramen in je woning

Dakramen

Wist je dat de zolder vaak als eerste vochtig wordt en schimmel bevat? Goede ventilatie is dan ontzettend belangrijk. Het is echter niet op elke zolder mogelijk om veel ramen open te zetten. Heb je weinig ruimte op de muren maar wel een dak dat geen verdere functie heeft? Dan kun je dakramen aanbrengen om de ventilatie te bevorderen. 

Dakramen

Vocht voorkomen

Zoals eerder genoemd, kan een degelijk dakraam overbodig vocht voorkomen in de zolderruimte. Met name een kelder en zolder kan heel vochtig worden. Dit heeft te maken met een gebrek aan ventilatie en contact met de weersomstandigheden. Een zolder met een vochtprobleem is lastig om te lossen omdat het vaak vrij hardnekkig is. Doorluchten wordt echter een stuk gemakkelijker als je een dakraam hebt. 

Meer natuurlijk licht

Het is bovendien ontzettend belangrijk dat wanneer je de zolder gebruikt als bijvoorbeeld werkruimte of atelier, dat er voldoende natuurlijk licht binnenkomt. Met natuurlijk licht bedoelen we uiteraard zonlicht. Dit kun je niet namaken met een lamp, al zou je het nog zo graag willen. Daarvoor is het dakraam echter ideaal want ook als er weinig ruimte is voor normale ramen kun je zo alsnog genoeg zonlicht in de kamer krijgen. Meerdere dakramen kunnen zelfs voor veel meer zonlicht zorgen dan normale ramen omdat ze bijna recht omhoog staan en dus veel meer zon vangen. Zo maken dakramen die vochtige en donkere zolder ineens leefbaar en gezellig. En wie wil dat nu niet?