De voordelen van planten op kantoor

Groene planten op kantoor verfraaien niet alleen de werkplek, maar zorgen ook voor een goed klimaat in de kamers. Dus het groen van de planten is een lust voor het oog en verbetert de stemming. Grote kamerplanten absorberen geluid en zijn geschikt als ruimteverdeler in kantoortuinen. Daarnaast hebben veel kamerplanten, die gemakkelijk te verzorgen zijn op kantoor, een luchtzuiverende werking. Sommige van de zogenaamde kantoorplanten verhogen ook de luchtvochtigheid.

Planten op kantoor als positieve compensatie

Planten in kantoorruimtes hebben veel voordelen. Ze maken de atmosfeer losser, zorgen voor voldoende vocht in de lucht, wat vooral in de winter in verwarmde ruimtes van belang is, en voorkomen de verspreiding van virussen. Ze filteren verontreinigende stoffen uit de lucht, genereren zuurstof en bevorderen het mentale welzijn. I

De juiste vergroening

Planten op kantoor die gemakkelijk te verzorgen en niet overdreven gevoelig zijn, komen in aanmerking. Simpele planten zoals de drakenboom (Dracaena), klimop (Epipremnum aureus) of de groene lelie (Chlorophytum elatum) bieden al een solide basis voor een efficiënte vergroening. Om geen willekeurige jungle te creëren, is het aan te raden om correcte concepten te ontwikkelen die betrekking hebben op het soort planten en hun plaatsing op kantoor. Als designelement fungeren ze als ruimteverdelers of blikvangers. Groen onthult uiteraard iets positiefs: een gezonde bedrijfscultuur die ademt en leeft en waar het aangenaam vertoeven is.

Effect van planten

De positieve effecten van planten op kantoor of werkomgeving zijn met succes getest bij gerenommeerde bedrijven. Op basis van de resultaten hebben we eigen concepten ontwikkeld die het gebruik van kantoorplanten ondersteunen en hebben deze zelfs in de huisstijl verwerkt. Uit een onderzoek van de Duitse autofabrikant BMW bleek dat kantoren met passend groen een lager geluidsniveau, minder stof en minder luchtwegaandoeningen kunnen hebben.