De bougainvillea, zijn bloemen zijn even exotisch als zijn naam

Als je de naam bougainvillea hoort, denk je onmiddellijk aan tropische stranden, zomerse warmte, blauwe lucht en zon. Deze plant is inderdaad een mooi voorbeeld van exotische bloemenpracht. De kleuren variëren van paars tot oranje en fel rood. Midden in het bloemetje zit er een mooi wit hartje dat zo typische is voor deze bloemen. Reeds van als het plantje nog zeer klein is, is het al een pittige eyecatcher in je tuin.

De juiste verzorging voor een maximum bloemenpracht

We zouden kunnen zeggen dat de bougainvillea ‘helaas’ niet winterhard is. Maar dat neemt niet weg dat je in de zomer volop van de mooie tinten van de bloemen kunt genieten. Zelfs op een klein balkonnetje draagt deze plant al mooie bloemen. Het heeft anderzijds ook het voordeel dat je ook in de winter je tropische tuin binnen in huis gaat creëren. Bij de verkoper lees je alles over de verzorging van je bougainvilleaplant. Heb jij geen tuin of terras? Dan kan je hem perfect het hele jaar door binnen een plek geven. Hij heeft enkel voldoende zonlicht nodig om het goed te doen. Snoeien is ook nodig want dit is een klimplant. Als je niet wilt dat hij te ver uitloopt, is regelmatig bijknippen noodzakelijk.

Bougainvillea en andere tropische bloemen

Met een bougainvillea kun je makkelijk een assortiment aan tropische bloemen samenstellen. Denk bijvoorbeeld aan paradijsvogelbloemen met hun prachtige oranje tinten. Of ga voor aloë of agapanthus, of hou jij ook zo van oleanders? Misschien wil je wel je eigen vruchten en dan kies je voor de mooie bloemen van de citrusvruchten of granaatappelbomen. Al deze tropische bloemen, bomen en planten vind je bij een gerenommeerde tuinzaak. Je doet je bestelling eenvoudig online en binnenkort staat je tuin, balkon of serre vol met exotische bloemenpracht! Ook in winter geniet je van tropische sferen. Lui lekker in je zetel een boek lezen tussen je tropische planten en je droomt weg naar verre oorden.