Dakkoepel plat dak

Een dakkoepel plat dak is de uitvoering van lichtkoepels die bij vlakkelichtkoepel.nl het meest populair is. Een dakkoepel plat dak is geschikt voor volledig vlakke daken en voor daken met een maximale helling van 15 graden. Voor daken met een grotere helling moet een ander type vlakke lichtkoepel worden gebruikt. Een lichtkoepel plat dak wordt in een kleine helling met de horizon geplaatst. Dat is noodzakelijk om regenwater van het glas af te laten lopen. Uiteraard kan een vlakke lichtkoepel op verzoek ook volledig horizontaal worden geplaatst.

Dakkoepel plat dak in twee soorten

Een dakkoepel plat dak is verkrijgbaar in een variant met een opstand en een variant die rechtstreeks op het dak wordt gemonteerd. Als je kiest voor een dakkoepel met een opstand wordt die volledig gemonteerd geleverd. Je kunt een eventuele bestaande opstand dus verwijderen. Doordat het om een compleet gemonteerd product gaat ben je verzekerd van een goede isolatie. Het kan dus niet gaan tochten en lekken. Zelfs geluid dringt minder gemakkelijk door naar binnen. Het verdient aanbeveling om de afwerking van de randen van de dakkoepel plat dak door een dakdekker te laten uitvoeren.

Waarom zelf geen dakkoepel plat dak plaatsen?

Het plaatsen van een dakkoepel plat dak is niet zo vreselijk moeilijk. De dakkoepel wordt volledig afgewerkt geleverd en past exact. Toch kun je daar beter een aannemer of een dakdekker voor inhuren. Een compleet gemonteerde dakkoepel, dus met opstand en glas, is behoorlijk zwaar. De kans is groot dat je zelf niet over de juiste gereedschappen beschikt om de dakkoepel op een veilige manier op het dak te tillen. Een dakdekker of een aannemer werkt dagelijks met dergelijke zware producten en weet precies hoe hij daarmee moet omgaan. Als je een aannemer inhuurt is deze bovendien aansprakelijk als er schade ontstaat.