Dakdekker arnhem

dakdekker Arnhem

Kapotte dakgoot? Laat ‘m snel repareren of vervangen door een dakdekker

Wanneer je te kampen hebt met een kapotte dakgoot, dan merk je dat waarschijnlijk doordat de dakgoot lekt. Het lekkende water zou dan rechtstreeks naar beneden kunnen druppelen. Dat is de manier waarop zo’n lekkage aan de dakgoot het meest opvalt. Echter zou het ook kunnen dat het regenwater langs de gevel naar beneden stroomt. Dit is soms moeilijker te ontdekken, maar helaas brengt dit juist wel meer gevaren met zich mee. Als dit namelijk vaak en langdurig gebeurt, dan kan dit vocht zich een weg naar binnen banen. Je kunt dan te maken krijgen met vochtplekken, verzwakkende constructies en schimmelvorming. Kortom, als je schade hebt aan je dakgoot, kun je beter zo snel mogelijk een dakdekker uit Arnhem inschakelen. Met deze dakdekker kun je vervolgens bepalen of je overgaat tot reparatie of vervanging van je dakgoot.

Wanneer ga je voor reparatie of juist voor vervanging?

Vooropgesteld: op voorhand valt het niet te zeggen of reparatie of juist vervanging een betere optie is. Dit ligt namelijk ten eerste aan de aard en de zwaarte van de beschadiging. Als deze makkelijk te herstellen valt, dan zal de dakdekker altijd voorstellen voor reparatie te gaan. Valt deze niet of nauwelijks te herstellen, dan is het logischer om voor vervanging te kiezen. Hierbij speelt de leeftijd van de dakgoot ook een grote rol, net als de bereikbaarheid van de dakgoot. Zit de dakgoot namelijk erg hoog, dan moet er een steiger gebouwd worden wat sowieso al aanzienlijke kosten met zich meebrengt.

dakdekker Arnhem

Voorkom problemen door goed onderhoud

Veel problemen met de dakgoot kunnen in principe vrij eenvoudig worden voorkomen. Dit doe je door je dakgoot goed te onderhouden oftewel te reinigen. Het belangrijkst hierbij is dat je regelmatig natuurlijk afval weghaalt zodat het binnenkomende regenwater soepel kan wegstromen.