Kenmerken van een industriële eettafel

industriele eettafels

Ze behoren tot een van de grootste trends in de meubelbranche: industriele eettafels. Eettafels in industriële stijl worden de laatste jaren dan ook steeds vaker verkocht en zijn in steeds meer huizen terug te vinden. Maar wat zijn eigenlijk de belangrijkste kenmerken van industriele eettafels? En wat maakt industriele eettafels zo aantrekkelijk en geliefd onder een toenemend aantal mensen?

tafel laten maken

Industriele eettafels zijn gemaakt van robuuste materialen

Het basiskenmerk van de industriële eettafel is het materiaal waarvan deze is gemaakt, namelijk robuust hardhout of metaal. Of de tafel nu van hout of staal is vervaardigd, één ding staat bij eettafels in industriële stijl als een paal boven water: ze zijn enorm sterk, robuust en kunnen tegen een stootje. Ben je op zoek naar een eettafel die duurzaam en sterk is? Dan kies je slim als je voor een industrieel ontwerp gaat. Ook fijn is dat het materiaal altijd weer gerecycled kan worden. Dat geldt zowel voor hout, staal of metaal. Je kiest dus ook milieubewust als je besluit om een industriële tafel voor in de eetkamer te gaan kopen.

Industriële eettafels zien er strak uit en zijn functioneel

Net als in de industrie zijn eettafels in industriële stijl strak en rechtlijnig vormgegeven. Het doel is namelijk vooral om sterk en functioneel te zijn. Een eettafel moet gewoon stabiel staan, sterk genoeg zijn en langdurig gebruikt kunnen worden zonder dat zich problemen voordoen. Met een eettafel in industriële stijl kies je in elk geval voor betrouwbare kwaliteit en optimale functionaliteit!

Industriële eettafels zijn vaak wit, zwart, grijs of bruin

Afhankelijk van het gebruikte materiaal, hout of metaal, hebben industriële eettafels vaak moderne kleuren. Vrijwel altijd worden deze eettafels afgewerkt in moderne kleuren als grijs, zwart of bruin. Maar ook witte en lichtgekleurde tafels komt je volop tegen in het assortiment eettafels van een speciaalzaak.

Dit zijn enkele belangrijke voordelen van een eettafel in industriële stijl

Je ziet het. De aanschaf van een industriële meubels zoals een eettafel heeft veel voordelen. Met name de stoere look en de lange levensduur van industriële eettafels is een groot voordelen. En verder is er bij de betere meubelzaken enorm veel keuze op dit gebied!