Gietijzeren bistroset onderhouden

gietijzeren bistroset

Er zijn veel tuinsets verkrijgbaar. Het grote aanbod maakt het soms lastiger om een leuke set te vinden. Het is daarnaast ook de vraag waar je naar op zoek bent en welke set het beste bij je tuin of balkon past. Een bistroset kan in iedere tuin of op ieder balkon een leuke en fijne plek creëren. Hoe onderhoud je een gietijzeren bistroset op een goede manier om de levensduur te verlengen? Onderstaand artikel geeft informatie en tips.

Gietijzeren bistro tuinset

Gietijzer is een traditioneel materiaal en deze wordt al zeer lang gebruikt. Het gebruik gaat terug naar de 18e eeuw in Frankrijk. Gietijzer bleek een zeer geliefd materiaal voor het realiseren van tuinsets. De sets doen denken aan Frans terrasjes, waar je heerlijk kan genieten van een goede kop koffie en het zonnetje.

Voor het maken van gietijzeren tuinsets wordt het materiaal in een vorm gegoten. Gietijzer is zwaar en duurzaam materiaal, als je een bistroset van gietijzer op de juiste manier onderhoudt kan deze een leven lang mee gaan. Er zijn ook bistrosets verkrijgbaar die voorzien zijn van een poedercoating om de levensduur nog eens extra te verlengen.

gietijzeren bistroset

Gietijzeren bistroset onderhouden

Om je meubels in de tuin zo lang mogelijk mee te laten gaan, zijn er een aantal stappen die je kan ondernemen. Als je deze stappen toepast kan je nog langer profiteren van je gietijzeren bistroset. In de winter is het belangrijk om gietijzer onder een beschermend zeil te plaatsen. Bij voorkeur kies je een soort zeil die ademend en beschermend is voor tuinmeubilair. Door beschermend zeil te gebruiken bescherm je meubilair tegen diverse weersinvloeden zoals regen of de sneeuw. Tuinstoelen kunnen het best schuin tegen de tafel aan worden geplaatst als deze voor langere tijd niet gebruikt worden. De meubels mogen daarnaast met een borstel of doek worden gereinigd om stof en vuil te verwijderen. Het reinigen zorgt ervoor dat de tuinset zijn mooie uiterlijk blijft behouden. Naast het reinigen met een borstel of doek kun je gietijzer eens in de zoveel tijd schoonmaken met een reiniger speciaal voor gietijzer.