De voordelen van het gebruik van houtpellets

pellet

Een van de grootste voordelen van het verwarmen van uw huis met een pelletkachel is gemak. Je hebt niet te maken met het constante karwei en de puinhoop van het binnenhalen van brandhout en het stoken van het vuur. Zodra je de korrels in de trechter van de kachel hebt gedumpt, hoef je deze niet continu in te voeren zoals je zou doen bij een traditionele houtkachel.

Hoe worden houtpellets gemaakt?

Deze houtkorreltjes hebben een uniforme vorm, grootte en dichtheid en worden gerecupereerd uit duurzame houtsoorten zoals den en eik. Deze duurzaam geoogste biomassa wordt massaal ingezet als energiebron. De meeste residuen zijn eigenlijk een bijproduct van de houtindustrie in de vorm van zaagsel dat wordt samengeperst en geëxtrudeerd tot een pellet.

pellet

Wat zijn de voordelen van een pelletkachel?

  • Efficiëntie: Omdat de korrels een zeer laag vocht- en asgehalte bevatten in vergelijking met houtsnippers of houtblokken. Vrijwel al het materiaal wordt verbrand en omgezet in warmte.
  • Kostenbesparend : Economisch concurrerend met opties voor fossiele brandstoffen. In vergelijking met andere alternatieven voor huisverwarming zijn de prijzen van pelletbrandstof minder volatielen typische gezin gebruikt 3 ton pellets per stookseizoen
  • Milieuvriendelijk: Het verbranden van pellets is CO2-neutraal.
  • Handig : Zakken zijn gemakkelijk op te slaan en worden rechtstreeks in een kacheltrechter gegoten. Het regelen van de snelheid waarmee de brandstof in de trechter stroomt, is gemakkelijk gezien de kleine, uniforme grootte van de houtkorrel

Daarbij zijn ze gemakkelijker schoon te houden. Ze produceren heel weinig as en hebben niet de problemen met de creosoot opbouw die een traditionele houtkachel heeft. Pellets zijn sterk gecomprimeerd en dichter, en nemen daarom minder opslagruimte in dan natuurlijk hout.

Een pelletkachel is eenvoudiger en goedkoper te installeren dan een houtkachel. Er is geen rookkanaal nodig zoals een houtkachel of open haard dat wel doet. Er is alleen een luchtafvoer nodig, die gemakkelijk door een muur kan worden geleid. Hierdoor kunnen ze op meer plaatsen worden geïnstalleerd waar een houtkachel misschien niet praktisch is.