De voordelen van een Hongaarse puntvloer

hongaarse punt laminaat

Misschien ben je wel aan het verbouwen, net verhuisd of is je vloer gewoon aan vervanging toe. In al deze gevallen zal je een keuze moeten maken omtrent de vloer, deze keuze wordt door velen als erg lastig gezien en dat is niet zonder reden. Tegenwoordig zijn er talloze soorten, vormen en materialen waarmee je een degelijke vloer samen kunt stellen en dit maakt het moeilijk om er een te kiezen die perfect bij jouw behoeftes en jouw woning aansluit. In dit artikel wil ik je echter wat leren over de Hongaarse puntvloer. Deze soort vloer is gemaakt van laminaat en is werkelijk waar een plaatje. Ik zal in dit artikel kort omschrijven wat de kenmerken zijn van deze vloer en welke voordelen deze vloer allemaal met zich meebrengt.

Kenmerken

De Hongaarse punt laminaat kenmerkt zich, zoals je waarschijnlijk al had verwacht, door een mooie puntvorm. Dit type vloer is bedoeld om ware luxe uit te stralen en dit imago draagt het dan ook. De Hongaarse punt van laminaat springt direct in het oog wanneer je ergens binnenkomt en ziet er erg chique uit. Deze elegante vloer past binnen bijna elk interieur, je moet er echter wel echt van houden. Voor degene die enigszins kennis hebben van vloeren: de Hongaarse puntvloer lijkt een beetje op een visgraat parketvloer. Een Hongaarse puntvloer wordt echter in een iets andere hoek gelegd, waardoor het er net iets strakker uitziet dan bij een visgraat parketvloer.

hongaarse punt laminaat

Voordelen

De Hongaarse puntvloer heeft een aantal voordelen. Ten eerste heeft het als voordeel dat het in nagenoeg elk huishouden/interieur er goed uitziet. De chique uitstraling van de Hongaarse puntvloer past zowel binnen een klassiek interieur als binnen een eigentijds interieur. Een ander voordeel van dit type vloer is dat het er extreem strak en tegelijkertijd ook elegant uitziet. Het laminaat wordt in een hoek van ongeveer 50 graden gelegd, waardoor er een rustgevend en elegant patroon ontstaat. De Hongaarse puntvloer is voor nagenoeg alle ruimtes geschikt. Het leggen van deze vloer is echter wel echt precisiewerk en ik raad je dan ook aan om hiervoor een specialist in te schakelen.